Přihlásit se      O portálu     Kontakty

Aktivity školních jídelen

Pozvánka na seminář zaměřený na oblast komunikačních dovedností - Psychologické aspekty práce v zařízení školního stravování

Pozvánka na seminář zaměřený na oblast komunikačních dovedností - Psychologické aspekty práce v zařízení školního stravování

Datum konání: 17. 9. 2020 Místo konání: zasedací místnost č. ED 2001 a č. ED 2002 Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží) Prezence: 8:30 – 9:00 hodin. Zahájení: 9:00 hodin. Předpokládané ukončení: 14:00 hodin. Komu je seminář určen: vedoucím pracovníkům školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje. Cíl semináře: cílem semináře je pomoci pracovníkům a pracovnicím v oboru...
Publikováno: 10. srpna 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Pardubický kraj seznámil školy s 6. výzvou Operačního programu Potravinové a materiální pomoci pro školní rok 2020/2021

Pardubický kraj seznámil školy s 6. výzvou Operačního programu Potravinové a materiální pomoci pro školní rok 2020/2021

Pardubický kraj seznámil školy s 6. výzvou Operačního programu Potravinové a materiální pomoci pro školní rok 2020/2021 Ve dnech 15. až 17. června 2020 proběhla série tří pracovních seminářů věnovaných Operačnímu programu Potravinové a materiální pomoci (dále též OP PMP), konkrétně ke Specifickému cíli 1: Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi. Aktuální téma, které v těchto dnech, poznamenaných stále ne zcela překonanou epidemií COVID-19 a v Pardubickém kraji...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Pozvánka na jednodenní odborný seminář pro vedoucí pracovníky školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje Hygiena a dietní stravování

Pozvánka na jednodenní odborný seminář pro vedoucí pracovníky školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje Hygiena a dietní stravování

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí, dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní odborný seminář zaměřený na oblast hygieny a dietního stravování a zabývající se tématy – pro oblast hygieny: hygienickým minimem, správnou výrobní a hygienickou praxí a systémem HACCP, funkčním a smysluplným vnitřním řádem a sanitačním řádem školní jídelny v praxi a pro oblast dietního stravování: dietním stravováním v podmínkách školní gastronomie a technologií výroby dietních pokrmů,...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Pozvánka na kurz Ekonomické a účetní minimum vedoucí školní jídelny

Pozvánka na kurz Ekonomické a účetní minimum vedoucí školní jídelny

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí, dovolujeme si Vás pozvat na dvoudenní kurz „Ekonomické a účetní minimum vedoucí školní jídelny“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností VIS Plzeň. Kurz se bude konat ve dnech 15. 9. 2020 a 16. 9. 2020 od 8:00 hodin do 18:00 hodin v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. podzemní podlaží (PP), zasedací...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Pozvánka na seminář Posuzování zdravotní způsobilosti k práci a ke vzdělávání

Pozvánka na seminář Posuzování zdravotní způsobilosti k práci a ke vzdělávání

Datum konání: 10. 9. 2020 Místo konání:  zasedací místnost č. ED 2001 a č. ED 2002 Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží) Prezence: 8:30 – 9:00 hodin Zahájení: 9:00 hodin Předpokládané ukončení: 13:00 hodin Komu je seminář určen: ředitelům, zaměstnancům a vedoucím zaměstnancům škol a školských zařízení Pardubického kraje. Komu není seminář určen: odborně způsobilým osobám (OZO)...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Pozvánka na seminář BOZ a BOZP v praxi škol a školských zařízení

Pozvánka na seminář BOZ a BOZP v praxi škol a školských zařízení

Datum konání: 9. 9. 2020 Místo konání:  zasedací místnost č. ED 2001 a č. ED 2002 Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží) Prezence: 8:30 – 9:00 hodin Zahájení: 9:00 hodin Předpokládané ukončení: 13:00 hodin Komu je seminář určen: ředitelům, zaměstnancům a vedoucím zaměstnancům škol a školských zařízení Pardubického kraje. Komu není seminář určen: odborně způsobilým osobám (OZO) k plnění...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Série pracovních seminářů pro pracovníky školních jídelen dle okresů v Pardubickém kraji

Série pracovních seminářů pro pracovníky školních jídelen dle okresů v Pardubickém kraji

GARANT, KONTAKT: ALENA STEJSKALOVÁ, DiS., tel.: +420 722 922 288, e-mail: stejskalova@hygienanataliri.cz, www.hygienanataliri.cz REFERENT KrÚ Pk, KONTAKT: Ing. Bc. Vladimír Štefančík, tel.: +420 466 026 214, tel.: +420 602 673 431, e-mail: vladimir.stefancik@pardubickykraj.cz, www.pardubickykraj.cz DATUM A MÍSTO KONÁNÍ: 18. 8. 2020 – okres Chrudim, Městské kino Chrudim, Svatopluka Čecha 256, 537 01 Chrudim 19. 8. 2020 –...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Plán akcí, kurzů a seminářů odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro vedoucí školních jídelen na školní rok 2020/2021

Plán akcí, kurzů a seminářů odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro vedoucí školních jídelen na školní rok 2020/2021

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí, dovoluji si Vám nabídnout aktualizovaný plán akcí, kurzů a seminářů na školní rok 2020/2021, který pro vedoucí školních jídelen Pardubického kraje připravuje odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje. Plán akcí pro zařízení školního stravování v Pardubickém kraji pro školní rok 2020/2021   P. č. Název akce Určeno pro Termín ...
Publikováno: 28. července 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Stanovisko odboru školství KrÚ Pk pro školské příspěvkové organizace zřizované Pk

Stanovisko odboru školství KrÚ Pk pro školské příspěvkové organizace zřizované Pk

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí, v tomto článku naleznete stanovisko odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro školské příspěvkové organizace zřizované Pardubickým krajem, týkající se nespotřebovaných potravin ve školních jídelnách, u kterých uplyne doba minimální trvanlivosti – exspirace. Školám a školským zařízením, jejichž zřizovatelem je obec nebo svazek obcí, doporučujeme možnost a podmínky prodeje potravin konzultovat se svým...
Publikováno: 11. května 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Doporučení pro zařízení školního stravování při uvolňování opatření v souvislosti s výskytem COVID-19

Doporučení pro zařízení školního stravování při uvolňování opatření v souvislosti s výskytem COVID-19

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,

v tomto článku naleznete metodický materiál odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje – Doporučení pro zařízení školního stravování při uvolňování opatření v souvislosti s výskytem COVID-19.

 

Ing. Bc. Vladimír Štefančík

Publikováno: 11. května 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji II (školní rok 2020/2021)

Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji II (školní rok 2020/2021)

Pardubický kraj se rozhodl předložit žádost o finanční podporu projektu „Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji II“ v rámci 6. výzvy Operačního programu Potravinové a materiální pomoci (OP PMP) Ministerstva práce a sociálních věcí.  Cílem projektu je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních škol, případně žákům víceletých gymnázií odpovídajících ročníků ze sociálně slabých...
Publikováno: 22. dubna 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Hygiena a dietní stravování – jednodenní odborný seminář pro vedoucí pracovníky školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje

Hygiena a dietní stravování – jednodenní odborný seminář pro vedoucí pracovníky školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí, dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní odborný seminář zaměřený na oblast hygieny a dietního stravování a zabývající se tématy – pro oblast hygieny: funkčním a smysluplným vnitřním řádem a sanitačním řádem školní jídelny, správnou výrobní a hygienickou praxí a systémem HACCP v praxi a pro oblast dietního stravování: dietním stravováním v podmínkách školní gastronomie a technologií výroby dietních pokrmů, který pro Vás pořádá odbor...
Publikováno: 24. února 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Série předjarních seminářů pro školní stravování v okresech Pardubického kraje

Série předjarních seminářů pro školní stravování v okresech Pardubického kraje

Pracovníkům ve školní stravování Pardubického kraje jarní prázdniny ve školách vyplnila série okresních seminářů realizovaných odborem školství Krajského úřadu Pardubického kraje (dále jen „KrÚ Pk“). Semináře se uskutečnily ve dnech 11.-14. 2. 2020 ve městech Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí a v Pardubice. První část semináře byla vyčleněna pro Hygienické minimum ve školním stravování, kterou přednesla zkušená lektorka a odbornice z oboru, paní Alena Stejskalová, DiS....
Publikováno: 20. února 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Plán akcí, kurzů a seminářů odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro vedoucí školních jídelen na rok 2020

Plán akcí, kurzů a seminářů odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro vedoucí školních jídelen na rok 2020

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí,   v tomto článku naleznete plán akcí, kurzů a seminářů na rok 2020, který pro vedoucí školních jídelen Pardubického kraje připravuje odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje. Plán akcí pro zařízení školního stravování v Pardubickém kraji na rok 2020 P. č. Název akce Termín Poznámka 1 Pracovní seminář pro školní jídelny Pardubického kraje – okres Chrudim ...
Publikováno: 6. února 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Novela NV č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě

Novela NV č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí,   zde naleznete základní materiály k novele1 nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů s účinností od 1. 1. 2020 a výpis z nedávno aktualizovaného katalogu prací.   Ing. Bc. Vladimír Štefančík   _____________________ 1 Zdroj: (výživaservis s.r.o. Praha: 2020. ZUKALOVÁ, P.: Novela nařízení vlády č. 341/2017...
Publikováno: 5. února 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Kniha „Výběr receptur – nejčastěji připravované pokrmy ve školním stravování“

Kniha „Výběr receptur – nejčastěji připravované pokrmy ve školním stravování“

Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí, posílám Vám odkaz na nové vydání knihy „Výběr receptur – nejčastěji připravované pokrmy ve školním stravování“, které jsou již modernější a obsahují i aktualizované složení a nutriční hodnoty. Důležité pro vedoucí školní jídelny a kuchařky je si přečíst hlavně úvod, který je do dané problematiky správně uvede. Určitě by tuto „kuchařku“ s výběrem receptur měla mít každá školní jídelna, která chce vařit...
Publikováno: 3. února 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Soutěž „Nejlepší kuchař roku 2020 ve společném stravování“

Soutěž „Nejlepší kuchař roku 2020 ve společném stravování“

Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 3. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, středních škol, nemocnic, domovů seniorů atd. Soutěž má 6 kategorií Nejchutnější svačinky v mateřských školách Nejchutnější pokrm v základních školách Nejatraktivnější pokrm ve středních školách Nejlepší moderní bezmasý pokrm Nejlepší racionální pokrm Nejlepší hlavní pokrm pro seniory 70+ Pro školní jídelny v České republice jsou určeny hlavně první...
Publikováno: 3. února 2020
Hodnocení: Nehodnoceno
Vysočina pořádala první národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille. Vítězství a velká gratulace putují do Pardubic.

Vysočina pořádala první národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille. Vítězství a velká gratulace putují do Pardubic.

Osm dvoučlenných týmů ze středních hotelových škol z celé České republiky se o víkendu 16. 11. 2019 utkalo v prvním národním kole soutěže Trophée Mille. To se uskutečnilo přímo v pasáži jihlavského nákupního centra Citypark a úkolem pro soutěžící bylo před zraky veřejnosti i profesionálů uvařit z povinných surovin, kterými byly králičí hřbet, brambory, farmářský tvaroh a med z Vysočiny, šest porcí slaného pokrmu a šest porcí moučníku. Odborná porota složená z předních českých...
Publikováno: 16. prosince 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Zásady pro udělování ceny radního Pardubického kraje zodpovědného za školství „Gastrohvězda školních jídelen“

Zásady pro udělování ceny radního Pardubického kraje zodpovědného za školství „Gastrohvězda školních jídelen“

Rada Pardubického kraje na svém řádném jednání dne 21. 10. 2019 svým usnesením č. R/2235/19 schválila zásady pro udělování ceny radního Pardubického kraje zodpovědného za školství „Gastrohvězda školních jídelen“.

Ing. Bc. Vladimír Štefančík, referent odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje

Publikováno: 12. prosince 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Rybitví, Rybitví, Rybitví, ani tam to není špatný… Rybitví, Rybitví, Rybitví, i tam se vaří fajn!

Rybitví, Rybitví, Rybitví, ani tam to není špatný… Rybitví, Rybitví, Rybitví, i tam se vaří fajn!

Projekt „Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje“ s podtitulem „Kuchyně našich babiček“ se pomalu chýlí ke svému konci, a tak zatímco pracovníci odboru školství pomalu ale jistě hledají inspiraci pro další navazující projekt věnující se školnímu stravování a jeho propagaci u široké veřejnosti, v listopadu proběhla další akce s vařením pod odborným dohledem garanta projektu. Jelikož v rámci projektu se střídají...
Publikováno: 12. prosince 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Výkaz Z 17-01 VÝKAZ o činnosti zařízení školního stravování podle stavu k 31. 10. 2019

Výkaz Z 17-01 VÝKAZ o činnosti zařízení školního stravování podle stavu k 31. 10. 2019

Povinnost podávat údaje stanoví § 28, odst. 5. zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon ve znění pozdějších předpisů. Právnická osoba odešle výkaz elektronicky do 11. 11. 2019 a následně zašle na vědomí zpracovatelskému místu i výpis dat potvrzený ředitelem zařízení (tištěná forma výkazu s razítkem a podpisem – zaslat poštou nebo přes datovou schránku). Předkládací cesta – zpracovatelské místo je: Zařízení zřizovaná krajem, církvemi a náboženskými společnostmi...
Publikováno: 17. října 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Manuál pro školní jídelny – Metodické pomůcky „Mytí rukou“

Manuál pro školní jídelny – Metodické pomůcky „Mytí rukou“

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, v tomto článku naleznete pracovní metodické pomůcky World Health Organization – Světové zdravotnické organizace, Ministerstva zdravotnictví České republiky a Státního zdravotního ústavu Praha „Manuál pro školní jídelny – Metodické pomůcky: Mytí rukou“. Materiály: Metodická pomůcka „How to Handwash CZECH – Postup při mytí rukou“ – World Health Organization – Světová zdravotnická...
Publikováno: 17. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Manuál pro školní jídelny – Metodická pomůcka pro realizaci projektu „Zdravá školní jídelna“

Manuál pro školní jídelny – Metodická pomůcka pro realizaci projektu „Zdravá školní jídelna“

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, v tomto článku naleznete pracovní metodickou pomůcku Státního zdravotního ústavu Praha „Manuál pro školní jídelny – Metodická pomůcka pro realizaci projektu Zdravá školní jídelna“. Materiály: Metodická pomůcka „Manuál pro školní jídelny – Metodická pomůcka pro realizaci projektu Zdravá školní jídelna – Státní zdravotní ústav Praha: ISBN 978-80-7071-378-5   Ing. Bc. Vladimír Štefančík
Publikováno: 16. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Rádce školní jídelny 3 – Normování potravin v souladu s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši

Rádce školní jídelny 3 – Normování potravin v souladu s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, v tomto článku naleznete pracovní metodickou pomůcku Státního zdravotního ústavu Praha „Rádce školní jídelny 3 – Normování potravin v souladu s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši“. Materiály: Metodická pomůcka „Rádce školní jídelny 3“ – Normování potravin v souladu s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši –...
Publikováno: 16. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Rádce školní jídelny 2 – Objektivní vedení spotřebního koše

Rádce školní jídelny 2 – Objektivní vedení spotřebního koše

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, v tomto článku naleznete pracovní metodickou pomůcku Státního zdravotního ústavu Praha „Rádce školní jídelny 2 – Objektivní vedení spotřebního koše“. Materiály: Metodická pomůcka „Rádce školní jídelny 2“ – Objektivní vedení spotřebního koše – Státní zdravotní ústav Praha: ISBN 978-80-7071-345-7   Ing. Bc. Vladimír Štefančík
Publikováno: 16. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Rádce školní jídelny 1 – Nutriční doporučení ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši

Rádce školní jídelny 1 – Nutriční doporučení ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, v tomto článku naleznete pracovní metodickou pomůcku Státního zdravotního ústavu Praha „Rádce školní jídelny 1 – Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši“. Materiály: Metodická pomůcka „Rádce školní jídelny 1“ – Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši – Státní zdravotní ústav Praha: ISBN 978-80-7071-340-2 Ing. Bc. Vladimír Štefančík
Publikováno: 16. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Finálové klání soutěže „Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování“

Finálové klání soutěže „Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování“

Ve dnech 27. 8. 2019 až 29. 8. 2019 v nejmodernějším školícím centru gastronomie v České republice, v MAKRO Akademii proběhlo finále 2. ročníku soutěže „Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování“, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Smyslem tohoto soutěžního klání bylo ukázat, že kuchařky a kuchaři ve školních jídelnách mají co nabídnout svým strávníkům, a že práce pro ně není jen každodenní rutinou, ale může být i zajímavá a...
Publikováno: 12. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Základy účetnictví a kontrola školní jídelny a Správná kalkulace cen ve školní jídelně – dvoudenní kurz pro vedoucí školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje

Základy účetnictví a kontrola školní jídelny a Správná kalkulace cen ve školní jídelně – dvoudenní kurz pro vedoucí školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, dovolujeme si Vás pozvat na dvoudenní kurz „Základy účetnictví a kontrola školní jídelny a Správná kalkulace cen ve školní jídelně“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností VIS Plzeň. Kurz se bude konat ve dnech 24. 9. 2019 a 25. 9. 2019 od 9:00 hodin do 16:30 hodin v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B,...
Publikováno: 5. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
Funkční a smysluplný vnitřní a sanitační řád školní jídelny, optimalizace nákupu, nákupní marketing, trendy regionálních potravin, správná výrobní a hygienická praxe, technologie výroby dietních jídel

Funkční a smysluplný vnitřní a sanitační řád školní jídelny, optimalizace nákupu, nákupní marketing, trendy regionálních potravin, správná výrobní a hygienická praxe, technologie výroby dietních jídel

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní seminář zabývající se tématy – funkční a smysluplný vnitřní řád a sanitační řád školní jídelny, optimalizace nákupu, nákupní marketing, trendy regionálních potravin, správná výrobní a hygienická praxe a systém HACCP v praxi a technologie výroby dietních pokrmů, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřaduPardubického kraje ve spolupráci se společností HYGIENA NA TALIŘI. Lektory...
Publikováno: 5. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
HACCP jednodenní seminář pro vedoucí školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje

HACCP jednodenní seminář pro vedoucí školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje

Vážená paní vedoucí, Vážený pane vedoucí, dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní seminář „HACCP“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností SAFICON. Lektorkou semináře je Bc. Petra Vysloužilová. Seminář se bude konat dne 13. 9. 2019 od 9:00 hodin do 17:00 hodin v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. podzemní podlaží (PP), zasedací místnost č....
Publikováno: 5. září 2019
Hodnocení: Nehodnoceno
RSS
12