Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje si Vám dovoluje nabídnout edukační materiál „Ucelený dezinfekční program“ pro oblast veřejného sektoru. Cílem edukačního materiálu je poskytnout vedoucím pracovníkům zařízením školního stravování Pk základní informace ohledně dezinfekce ve veřejném sektoru. Uvedený materiál můžete využít k pracovním poradám se svým personálem, jako praktickou pomůcku, či jiným, pro Vás vyhovujícím...
Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje společně s lektorkou Bc. Petrou Vysloužilovou, SAFICON, si Vás dovolují pozvat na seminář „Systém HACCP V zařízeních školního stravování Pardubického kraje“.
V případě příznivé epidemické situace proběhne seminář klasickou formou na adrese Krajský úřad Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží), zasedací...
Odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje, si pro Vás připravil seriál „Receptury školních jídelen Pardubického kraje“. Věříme, že tento seriál přispěje k šíření oblíbených receptur školních jídelen Pardubického kraje, vzájemnému předávání receptur oblíbených pokrmů a šíření dobré praxe. Seriál je možné využít ke zkvalitnění nabízených pokrmů a propagace školního stravování v Pardubickém kraji. Tento seriál můžete využít přímým i nepřímým...
Odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje, si pro Vás připravil seriál „Koření pro každé vaření“. Věříme, že v tomto seriálu občerstvíte své znalosti, a nebo znovu naleznete zapadlé informace, které využijete ve své práci a ke prospěchu školního stravování v Pardubickém kraji. Tento seriál můžete využít k pracovním poradám se svým personálem, jako praktickou pomůcku, či jiným, pro Vás vyhovujícím způsobem. Seriál budeme pro Vás vydávat cca jednou měsíčně....
Odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje společně s odbornou poradkyní v oblasti hygieny Alenou Stejskalovou, DiS., HYGIENA NA TALÍŘI, si Vás dovoluje pozvat na on-line seminář bránou Krajského úřadu Pardubického kraje.
On-line seminář je zaměřený na oblast hygieny a dietního stravování. Lektorkami semináře jsou: Alena Stejskalová, DiS., odborná poradkyně, Monika Vlková, odborná poradkyně a Monika Šperková, registrovaná nutriční terapeutka. On-line seminář, můžete...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje společně s odbornou poradkyní v oblasti hygieny Alenou Stejskalovou, DiS., si pro Vás připravil seriál „Hygienické rady pro školní jídelny Pardubického kraje“. Věříme, že tyto hygienické rady budou přínosem k Vaší práci. Hygienické rady můžete využít ke školení svého personálu, jako názornou pomůcku, či jiným, pro Vás vyhovujícím způsobem. Hygienické rady budeme...
Odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje si Vám dovoluje předložit aktualizaci plánu činnosti odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro oblast školního stravování na rok 2021.
SEMINÁŘE A KURZY
Pracovní webinář pro pracovníky školních jídelen dle okresů Pardubického kraje**, okres Chrudim, okres Svitavy, okres Ústí nad Orlicí a okres Pardubice, kde: KrÚ Pk, kdy: 18. 2. 2021, lektoři: Ing. Bc. Vladimír Štefančík, Mgr. Šárka Nováková, Alena Stejskalová, DiS.,...
Pardubický kraj se rozhodl předložit žádost o finanční podporu projektu „Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji III“ v rámci Operačního programu Potravinové a materiální pomoci (OP PMP) do právě vyhlášené 7. výzvy číslo 30_21_011 „Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi VII“, Ministerstva práce a sociálních věcí.
Cílem projektu je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních...
Zrození myšlenky…, pohled odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje.
Rok s rokem se sešel a po všech přijatých opatřeních se naše země stále potýká s důsledky pandemického stavu. Za tu dobu jsme si již zvykli na termíny – usnesení, mimořádná opatření, opatření obecné povahy, rozhodnutí, doporučení, informace, stav hromadného postižení osob a další. Všechny tyto termíny označují určité dokumenty orgánů státní správy či územních samosprávních celků nebo...
Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
na základě proběhlého on-line školení a informačního webináře z oblasti školního stravování „Pracovní webinář pro vedoucí pracovníky školních jídelen Pardubického kraje“ s pracovníky odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje a odborníky z oblasti hygieny školního stravování a oblasti péče o gastrotechnologie, zaměřeného na školení hygienického minima určeného pro vedoucí pracovníky školních...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
v tomto článku naleznete souhrnnou zprávu o stavu zařízení školního stravování a školských ubytovacích zařízení v Pardubickém kraji za školní rok 2019/2020.
Ing. Bc. Vladimír Štefančík
Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
v tomto článku naleznete stanovisko Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k žádosti odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje týkající se poskytování školního stravování dětem, žákům a studentům povinně se vzdělávajícím distančním způsobem.
Ing. Bc. Vladimír Štefančík
Povinnost podávat údaje stanoví § 28, odst. 5. zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon ve znění pozdějších předpisů.
Právnická osoba odešle výkaz elektronicky do 11. 11. 2020 a následně zašle na vědomí zpracovatelskému místu i výpis dat potvrzený ředitelem zařízení (tištěná forma výkazu s razítkem a podpisem – zaslat poštou nebo před datovou schránku).
Předkládací cesta – zpracovatelské místo je:
Zařízení zřizovaná krajem, církvemi a náboženskými společnostmi...
Datum konání: 17. 9. 2020
Místo konání: zasedací místnost č. ED 2001 a č. ED 2002 Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží)
Prezence: 8:30 – 9:00 hodin.
Zahájení: 9:00 hodin.
Předpokládané ukončení: 14:00 hodin.
Komu je seminář určen: vedoucím pracovníkům školních jídelen škol a školských zařízení Pardubického kraje.
Cíl semináře: cílem semináře je pomoci pracovníkům a pracovnicím v oboru...
Pardubický kraj seznámil školy s 6. výzvou Operačního programu Potravinové a materiální pomoci pro školní rok 2020/2021
Ve dnech 15. až 17. června 2020 proběhla série tří pracovních seminářů věnovaných Operačnímu programu Potravinové a materiální pomoci (dále též OP PMP), konkrétně ke Specifickému cíli 1: Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi. Aktuální téma, které v těchto dnech, poznamenaných stále ne zcela překonanou epidemií COVID-19 a v Pardubickém kraji...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní odborný seminář zaměřený na oblast hygieny a dietního stravování a zabývající se tématy – pro oblast hygieny: hygienickým minimem, správnou výrobní a hygienickou praxí a systémem HACCP, funkčním a smysluplným vnitřním řádem a sanitačním řádem školní jídelny v praxi a pro oblast dietního stravování: dietním stravováním v podmínkách školní gastronomie a technologií výroby dietních pokrmů,...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
dovolujeme si Vás pozvat na dvoudenní kurz „Ekonomické a účetní minimum vedoucí školní jídelny“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností VIS Plzeň.
Kurz se bude konat ve dnech 15. 9. 2020 a 16. 9. 2020 od 8:00 hodin do 18:00 hodin v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. podzemní podlaží (PP), zasedací...
Datum konání: 10. 9. 2020
Místo konání: zasedací místnost č. ED 2001 a č. ED 2002 Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží)
Prezence: 8:30 – 9:00 hodin
Zahájení: 9:00 hodin
Předpokládané ukončení: 13:00 hodin
Komu je seminář určen: ředitelům, zaměstnancům a vedoucím zaměstnancům škol a školských zařízení Pardubického kraje.
Komu není seminář určen: odborně způsobilým osobám (OZO)...
Datum konání: 9. 9. 2020
Místo konání: zasedací místnost č. ED 2001 a č. ED 2002 Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. PP (podzemní podlaží)
Prezence: 8:30 – 9:00 hodin
Zahájení: 9:00 hodin
Předpokládané ukončení: 13:00 hodin
Komu je seminář určen: ředitelům, zaměstnancům a vedoucím zaměstnancům škol a školských zařízení Pardubického kraje.
Komu není seminář určen: odborně způsobilým osobám (OZO) k plnění...
GARANT, KONTAKT: ALENA STEJSKALOVÁ, DiS., tel.: +420 722 922 288, e-mail: stejskalova@hygienanataliri.cz, www.hygienanataliri.cz
REFERENT KrÚ Pk, KONTAKT: Ing. Bc. Vladimír Štefančík, tel.: +420 466 026 214, tel.: +420 602 673 431, e-mail: vladimir.stefancik@pardubickykraj.cz, www.pardubickykraj.cz
DATUM A MÍSTO KONÁNÍ:
18. 8. 2020 – okres Chrudim, Městské kino Chrudim, Svatopluka Čecha 256, 537 01 Chrudim
19. 8. 2020 –...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
dovoluji si Vám nabídnout aktualizovaný plán akcí, kurzů a seminářů na školní rok 2020/2021, který pro vedoucí školních jídelen Pardubického kraje připravuje odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje.
Plán akcí pro zařízení školního stravování v Pardubickém kraji pro školní rok 2020/2021
P. č.
Název akce
Určeno pro
Termín
...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
v tomto článku naleznete stanovisko odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje pro školské příspěvkové organizace zřizované Pardubickým krajem, týkající se nespotřebovaných potravin ve školních jídelnách, u kterých uplyne doba minimální trvanlivosti – exspirace.
Školám a školským zařízením, jejichž zřizovatelem je obec nebo svazek obcí, doporučujeme možnost a podmínky prodeje potravin konzultovat se svým...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
v tomto článku naleznete metodický materiál odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje – Doporučení pro zařízení školního stravování při uvolňování opatření v souvislosti s výskytem COVID-19.
Ing. Bc. Vladimír Štefančík
Pardubický kraj se rozhodl předložit žádost o finanční podporu projektu „Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji II“ v rámci 6. výzvy Operačního programu Potravinové a materiální pomoci (OP PMP) Ministerstva práce a sociálních věcí.
Cílem projektu je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních škol, případně žákům víceletých gymnázií odpovídajících ročníků ze sociálně slabých...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní odborný seminář zaměřený na oblast hygieny a dietního stravování a zabývající se tématy – pro oblast hygieny: funkčním a smysluplným vnitřním řádem a sanitačním řádem školní jídelny, správnou výrobní a hygienickou praxí a systémem HACCP v praxi a pro oblast dietního stravování: dietním stravováním v podmínkách školní gastronomie a technologií výroby dietních pokrmů, který pro Vás pořádá odbor...
Pracovníkům ve školní stravování Pardubického kraje jarní prázdniny ve školách vyplnila série okresních seminářů realizovaných odborem školství Krajského úřadu Pardubického kraje (dále jen „KrÚ Pk“). Semináře se uskutečnily ve dnech 11.-14. 2. 2020 ve městech Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí a v Pardubice.
První část semináře byla vyčleněna pro Hygienické minimum ve školním stravování, kterou přednesla zkušená lektorka a odbornice z oboru, paní Alena Stejskalová, DiS....
Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
v tomto článku naleznete plán akcí, kurzů a seminářů na rok 2020, který pro vedoucí školních jídelen Pardubického kraje připravuje odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje.
Plán akcí pro zařízení školního stravování v Pardubickém kraji na rok 2020
P. č.
Název akce
Termín
Poznámka
1
Pracovní seminář pro školní jídelny Pardubického kraje – okres Chrudim
...
Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
zde naleznete základní materiály k novele1 nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů s účinností od 1. 1. 2020 a výpis z nedávno aktualizovaného katalogu prací.
Ing. Bc. Vladimír Štefančík
_____________________
1 Zdroj: (výživaservis s.r.o. Praha: 2020. ZUKALOVÁ, P.: Novela nařízení vlády č. 341/2017...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
posílám Vám odkaz na nové vydání knihy „Výběr receptur – nejčastěji připravované pokrmy ve školním stravování“, které jsou již modernější a obsahují i aktualizované složení a nutriční hodnoty. Důležité pro vedoucí školní jídelny a kuchařky je si přečíst hlavně úvod, který je do dané problematiky správně uvede.
Určitě by tuto „kuchařku“ s výběrem receptur měla mít každá školní jídelna, která chce vařit...