Přihlásit se      O portálu     Kontakty

Aktivity školních jídelen

Nenechte si ujít nové kurzy v novém roce. Seriál kuchařských kurzů pokračuje…

Nenechte si ujít nové kurzy v novém roce. Seriál kuchařských kurzů pokračuje…

Asociace kuchařů a cukrářů ČR realizuje ojedinělý seriál praktických kuchařských kurzů, po kterých je poptávka. Kurzy jsou po celé ČR, v regionech se budou kurzy střídat, žádný se nebude v regionu opakovat. Doporučujeme využít celý seriál, aby měli kuchaři a kuchařky ucelené informace a uměli vařit podle trendů, nutričních požadavků a přání strávníků. Kurzy a přihlášky najdete na www.akc.cz, na horní modré liště v kalendáři akcí. V případě dotazů nebo námětů kontaktujte paní Romanu...
Publikováno: 21. listopadu 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Finálové klání soutěže „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“

Finálové klání soutěže „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“

V sobotu dne 10. 11. 2018 v nejmodernějším školícím centru gastronomie v České republice, v MAKRO Akademii proběhlo finále 1. ročníku soutěže „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Smyslem tohoto soutěžního klání bylo ukázat, že kuchařky a kuchaři ve školních jídelnách mají co nabídnout pro své strávníky, a že práce pro ně není jen každodenní rutinou, ale může být i zajímavá a...
Publikováno: 14. listopadu 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Seriál kuchařských kurzů – poslední volná místa

Seriál kuchařských kurzů – poslední volná místa

Atraktivní vaření s úsměvem :-) Asociace kuchařů a cukrářů ČR realizuje ojedinělý seriál praktických kuchařských kurzů, po kterých je mnoho roků poptávka. Kurzy jsou po celé ČR, v regionech se budou kurzy střídat, žádný se nebude v regionu opakovat. Doporučujeme využít celý seriál, aby měli kuchaři a kuchařky ucelené informace a uměli vařit podle trendů, nutričních požadavků a přání strávníků. Kurzy a přihlášky najdete na www.akc.cz, na horní modré liště v kalendáři...
Publikováno: 13. listopadu 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje, aneb „Kuchyně našich babiček“

Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje, aneb „Kuchyně našich babiček“

Dne 7. 11. 2018 na Střední škole obchodu, řemesel a služeb Žamberk, proběhl další díl projektu radního Pardubického kraje Ing. Bohumila Bernáška a odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje, Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje, s podtitulem „Kuchyně našich babiček“. Ve školní jídelně vařili profesionálové, aktivní účastníci projetu a žáci pod jejich dohledem. Vařilo se chutně a zdravě. Snahou Pardubického kraje je, aby se...
Publikováno: 13. listopadu 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Finalisté soutěže „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“ z Pardubického kraje

Finalisté soutěže „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“ z Pardubického kraje

Asociace kuchařů a cukrářů ČR před časem vyhlásila 1. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, nemocnic, domovů seniorů atd. Nové kulinářské klání vstoupilo do druhé, závěrečné etapy – finále. Korespondenční soutěž je již vyhodnocena a jsou známi finalisté soutěže. Rádi bychom Vám nyní představili finalisty této soutěže z Pardubického kraje: Kategorie MŠ: Téma: Nejchutnější svačinky v mateřských školách (Chutné, pestré a výživově...
Publikováno: 5. listopadu 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Seriál kuchařských kurzů

Seriál kuchařských kurzů

Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky touto cestou nabízí Vaším pracovníkům školních jídelen seriál kuchařských kurzů. Asociace pořádá semináře v rámci celoživotního vzdělávání.   CELOROČNÍ ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ Název semináře: Celoroční zdravé grilování (v hlavní roli maso, sýry, zelenina a luštěniny) Co Vás čeká: grilování a degustace, originální recepty, grilování tradičních i netradičních surovin, osvědčení AKC, grilování...
Publikováno: 24. října 2018
Hodnocení: 3.0
„100“ let společného stravování

„100“ let společného stravování

„100“ let společného stravování   Projekt „100“ let společného stravování se záštitou radního Pardubického kraje zodpovědného za školství Ing. Bohumila Bernáška Prezentace kvality českého školního stravování. O projektu: Projekt „100 let“ reaguje na události „50 let školního stravování“ z roku 2013 a „70 let existence školních jídelen“, která proběhla médii v roce 2015. Je známo, že historie českých školních...
Publikováno: 1. října 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Soutěž „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“

Soutěž „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“

Nová soutěž „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“ Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 1. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, nemocnic, domovů seniorů atd. Soutěž má 4 kategorie: - Nejchutnější svačinky v mateřských školách - Nejchutnější hlavní pokrm v základních školách - Nejlepší racionální pokrm - Nejlepší hlavní pokrm pro seniory 70+ Pro školní jídelny v České republice jsou určeny první dvě...
Publikováno: 10. září 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Výsleky celostátní studie o školním stravování

Výsleky celostátní studie o školním stravování

Školní obědy vyžadují aktualizaci hodnocení i výživových norem – jinak se situace nezlepší Škola, to jsou i školní obědy. Pro orientaci – odhaduje se, že stát vloží do školních obědů přímou dotaci asi 8 miliard ročně. S náklady rodičů a souvisejícího servisu lze odhadnout celkový obrat na více než 15 miliard. To stojí za pozornost. Na školní obědy často zazní pochvaly, ale občas i kritika. Jestli dětem obědy chutnají či nikoli, to záleží na mnoha faktorech. Ale hlavně na...
Publikováno: 31. srpna 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje

Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje

Projekt „Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje“ s podtitulem „Kuchyně našich babiček“ odstartoval ve Svitavách   Vařit zdravá jídla moderními způsoby nevyvolává u strávníků automaticky pocit nadšení a často tak nepřináší ani očekávané ocenění nového přístupu kuchařů a kuchařek. V pestrých a vyvážených jídelníčcích s neotřelými kombinacemi se objevují nové nebo znovu objevené potraviny, které mohou být i...
Publikováno: 29. srpna 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
Proběhlé 2. pracovní setkání vedoucích školních jídelen Pardubického kraje

Proběhlé 2. pracovní setkání vedoucích školních jídelen Pardubického kraje

Pardubický kraj bude udělovat školním jídelnám vlastní hvězdy V Pardubickém kraji se školní obědy vydávají na více než pětistovce míst. Jídelny obsluhují 75 tisíc strávníků a za rok uvaří na 14 milionů jídel. A jistě je přáním všech, kteří se na jejich přípravě podílejí, aby dětem chutnaly. Přitom ale personál musí splnit spoustu hygienických, nutričních a zdravotních norem a zanedbatelné není ani hledisko ekonomické, tedy kolik stojí kvalitní suroviny. O tom všem, ale také třeba o...
Publikováno: 29. srpna 2018
Hodnocení: Nehodnoceno
RSS