Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
dovolujeme si Vás pozvat na jednodenní seminář „HACCP“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností SAFICON. Lektorkou semináře je Bc. Petra Vysloužilová.
Seminář se bude konat dne 13. 9. 2019 od 9:00 hodin do 17:00 hodin v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. podzemní podlaží (PP), zasedací místnost č....
V celém Pardubickém kraji je 75 151 strávníků z řad dětí, žáků a studentů, dále 10 894 pracovníků škol, kteří se ve školních jídelnách pravidelně stravují, a v rámci své doplňkové činnosti pravidelně navštěvuje školní jídelny ještě dalších 10 292 strávníků. Celkem je to 96 319 strávníků, které obslouží 1 857 pracovníků školních jídelen v 522 zařízeních školního stravování a za školní rok (údaje platné pro školní rok 2018/2019) uvaří celkem 13...
Vážená paní vedoucí,
Vážený pane vedoucí,
v tomto článku naleznete pracovní materiály pro 3. pracovní setkání vedoucích školních jídelen Pardubického kraje, které se bude konat dne 22. 8. 2019 od 8.30 hodin do 15.00 hodin na adrese Aula A1, Univerzita Pardubice, Studentská 519, 532 10 Pardubice.
Prezentace:
Rádce školní jídelny II – Objektivní vedení spotřebního koše – MVDr. Anna Niklová, Státní zdravotní ústav Praha
Systémy školního stravování...
Vážená paní vedoucí, vážený pane vedoucí,
Mgr. Alexandra Košťálová, koordinátorka projektu „Zdravá školní jídelna“ z Centra podpory veřejného zdraví Státního zdravotního ústavu Praha, Vám touto cestou nabízí praktický workshop zaměřený na přípravu chutných pokrmů z luštěnin ve školním stravování, pod názvem „Luštěniny: plodiny, které pěti způsoby ovlivňují svět“.
Termín workshopu: 11. dubna 2019, v době od 08:30 do 15:30 hodin
Místo...
Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 2. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, středních škol, nemocnic, domovů seniorů atd.
Soutěž má 6 kategorií:
Nejchutnější svačinky v mateřských školách
Nejchutnější pokrm v základních školách
Nejatraktivnější pokrm ve středních školách
Nejlepší moderní bezmasý pokrm
Nejlepší racionální pokrm
Nejlepší hlavní pokrm pro seniory 70+
Pro školní jídelny v České republice jsou určeny hlavně první...
Dovolujeme si Vás pozvat na dvoudenní seminář „Základy účetnictví a kontrola školní jídelny a Správná kalkulace cen ve školní jídelně“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností VIS Plzeň.
Seminář se bude konat ve dnech 24. 9. 2019 a 25. 9. 2019 od 9:00 hodin do 18:00 hodin v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. podzemní podlaží (PP), zasedací místnost č. ED...
Dovolujeme si Vás pozvat na dvoudenní seminář „Manažerské minimum vedoucí školní jídelny“, který pro Vás pořádá odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje ve spolupráci se společností VIS Plzeň.
Seminář se bude konat ve dnech 19. 6. 2019 a 20. 6. 2019 od 9:00 hodin do 18:00 hodin v budově Krajského úřad Pardubického kraje, Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice, budova B, 1. podzemní podlaží (PP), zasedací místnost č. ED 2001.
Cena za dvoudenní seminář je 2.000,-...
Asociace kuchařů a cukrářů ČR realizuje ojedinělý seriál praktických kuchařských kurzů, po kterých je poptávka.
Kurzy jsou po celé ČR, v regionech se budou kurzy střídat, žádný se nebude v regionu opakovat. Doporučujeme využít celý seriál, aby měli kuchaři a kuchařky ucelené informace a uměli vařit podle trendů, nutričních požadavků a přání strávníků. Kurzy a přihlášky najdete na www.akc.cz, na horní modré liště v kalendáři akcí. V případě dotazů nebo námětů kontaktujte paní Romanu...
V sobotu dne 10. 11. 2018 v nejmodernějším školícím centru gastronomie v České republice, v MAKRO Akademii proběhlo finále 1. ročníku soutěže „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Smyslem tohoto soutěžního klání bylo ukázat, že kuchařky a kuchaři ve školních jídelnách mají co nabídnout pro své strávníky, a že práce pro ně není jen každodenní rutinou, ale může být i zajímavá a...
Atraktivní vaření s úsměvem :-)
Asociace kuchařů a cukrářů ČR realizuje ojedinělý seriál praktických kuchařských kurzů, po kterých je mnoho roků poptávka.
Kurzy jsou po celé ČR, v regionech se budou kurzy střídat, žádný se nebude v regionu opakovat.
Doporučujeme využít celý seriál, aby měli kuchaři a kuchařky ucelené informace a uměli vařit podle trendů, nutričních požadavků a přání strávníků.
Kurzy a přihlášky najdete na www.akc.cz, na horní modré liště v kalendáři...
Dne 7. 11. 2018 na Střední škole obchodu, řemesel a služeb Žamberk, proběhl další díl projektu radního Pardubického kraje Ing. Bohumila Bernáška a odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje, Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje, s podtitulem „Kuchyně našich babiček“.
Ve školní jídelně vařili profesionálové, aktivní účastníci projetu a žáci pod jejich dohledem. Vařilo se chutně a zdravě.
Snahou Pardubického kraje je, aby se...
Asociace kuchařů a cukrářů ČR před časem vyhlásila 1. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, nemocnic, domovů seniorů atd. Nové kulinářské klání vstoupilo do druhé, závěrečné etapy – finále. Korespondenční soutěž je již vyhodnocena a jsou známi finalisté soutěže. Rádi bychom Vám nyní představili finalisty této soutěže z Pardubického kraje:
Kategorie MŠ:
Téma: Nejchutnější svačinky v mateřských školách (Chutné, pestré a výživově...
Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky touto cestou nabízí Vaším pracovníkům školních jídelen seriál kuchařských kurzů. Asociace pořádá semináře v rámci celoživotního vzdělávání.
CELOROČNÍ ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ
Název semináře: Celoroční zdravé grilování (v hlavní roli maso, sýry, zelenina a luštěniny)
Co Vás čeká: grilování a degustace, originální recepty, grilování tradičních i netradičních surovin, osvědčení AKC, grilování...
„100“ let společného stravování
Projekt „100“ let společného stravování se záštitou radního Pardubického kraje zodpovědného za školství Ing. Bohumila Bernáška
Prezentace kvality českého školního stravování.
O projektu:
Projekt „100 let“ reaguje na události „50 let školního stravování“ z roku 2013 a „70 let existence školních jídelen“, která proběhla médii v roce 2015. Je známo, že historie českých školních...
Nová soutěž „Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování“
Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 1. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, nemocnic, domovů seniorů atd.
Soutěž má 4 kategorie:
- Nejchutnější svačinky v mateřských školách
- Nejchutnější hlavní pokrm v základních školách
- Nejlepší racionální pokrm
- Nejlepší hlavní pokrm pro seniory 70+
Pro školní jídelny v České republice jsou určeny první dvě...
Školní obědy vyžadují aktualizaci hodnocení i výživových norem – jinak se situace nezlepší
Škola, to jsou i školní obědy. Pro orientaci – odhaduje se, že stát vloží do školních obědů přímou dotaci asi 8 miliard ročně. S náklady rodičů a souvisejícího servisu lze odhadnout celkový obrat na více než 15 miliard. To stojí za pozornost. Na školní obědy často zazní pochvaly, ale občas i kritika. Jestli dětem obědy chutnají či nikoli, to záleží na mnoha faktorech. Ale hlavně na...
Projekt „Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje“ s podtitulem „Kuchyně našich babiček“ odstartoval ve Svitavách
Vařit zdravá jídla moderními způsoby nevyvolává u strávníků automaticky pocit nadšení a často tak nepřináší ani očekávané ocenění nového přístupu kuchařů a kuchařek. V pestrých a vyvážených jídelníčcích s neotřelými kombinacemi se objevují nové nebo znovu objevené potraviny, které mohou být i...
Pardubický kraj bude udělovat školním jídelnám vlastní hvězdy
V Pardubickém kraji se školní obědy vydávají na více než pětistovce míst. Jídelny obsluhují 75 tisíc strávníků a za rok uvaří na 14 milionů jídel. A jistě je přáním všech, kteří se na jejich přípravě podílejí, aby dětem chutnaly. Přitom ale personál musí splnit spoustu hygienických, nutričních a zdravotních norem a zanedbatelné není ani hledisko ekonomické, tedy kolik stojí kvalitní suroviny. O tom všem, ale také třeba o...